NaturavitaTea

Zeleni čaj kao saveznik detoksikacije

Živimo u doba u kojem su sjedenje, stres, manjak sna, neuravnotežena i brza prehrana te minimalna tjelesna aktivnost postali neizbježna svakodnevica. 

Dolazak proljeća idealno je vrijeme da se posvetimo svojem tijelu kako bi se oporavilo i očistilo detoksikacijom. Snažni saveznik prema tom cilju su antioksidansi iz biljaka koji će biti od velike pomoći kada je riječ o čišćenju tijela od štetnih toksina nakupljenih tijekom hladnijih mjeseci. Zašto ne iskoristiti snagu zelenog čaja na tom putu ?

ZELENI ČAJ SMANJUJE APETIT

 

Čaj koji se gotovo uvijek spominje kad je riječ o detoksikaciji je zeleni čaj. Zeleni je čaj pun antioksidansa i katehina, aktivnih sastojaka koji pomažu smanjiti tjelesnu težinu i spriječiti nakupljanje masnih naslaga.
Ako se pitate zašto je zeleni čaj toliko dobar za gubitak kilograma, odgovor je u tome što se njegovom redovitom konzumacijom vaš apetit smanjuje. Zeleni je čaj bogat i polifenolima koji su snažni antioksidansi i pomažu vašem tijelu izbaciti neželjene toksine.

ĐUMBIR ZA UBRZAVANJE METABOLIZMA

Zeleni čaj dolazi u raznim kombinacijama, pa tako i s đumbirom, koji se prvotno upotrebljavao protiv prehlade i gripe. Zanimljivo je da upravo đumbir pomaže umanjiti osjećaj gladi i ubrzati metabolizam čak do 20 %, dok ujedno pospješuje sagorijevanje masti. Đumbir stimulira probavne enzime, pa time poboljšava probavu i omogućuje veću pokretljivost crijeva.

LIMUN ZA NORMALIZIRANJE RADA CRIJEVA

 

Limun se može konzumirati na brojne načine, a odličan je u čaju, posebno ako dolazi u kombinaciji sa zelenim čajem. Limun normalizira rad crijeva i pomaže u njihovu pražnjenju. Budući da je debelo crijevo uvijek puno toksina, njegovim čišćenjem svoj ćete organizam riješiti toksina i nepovoljnih supstancija, baš u pravo vrijeme kada svi žele ravan trbuh ili jednostavno bolji osjećaj.

Počnite već danas sa šalicom zelenog čaja i razveselite svoj organizam. Bit će vam itekako zahvalan. 

Pročitajte više o Naturavita čaju

slide-w
čajnik / teapot čajnik / teapot

Ne postoji problem na zemlji koji se ne može ublažiti vrućom kupkom i šalicom čaja.

Jasper Fforde

britanski književnik

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2019
list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf

Centar za postavke privatnosti

  Nužne

  Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

  Marketing

  Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

  Facebook

  Analytics

  Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

  Google Analytics

  Functional

  Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

  YouTube