NaturavitaTea

Opuštanje uz šalicu čaja

Nakon što ste uz pomoć guarane, đumbira, čilija i koprive uspješno usvojili gradivo, vrijeme je za opuštanje i kvalitetan san. Kombinacija metvice, matičnjaka i naranče na prvu će vas osvojiti svojim ugodnim mirisom, a svaki gutljaj smiriti, opustiti i pripremiti za svijet snova.

MIRIS MENTOLA UBLAŽAVA STRES

Jedinstveni miris mentola kojim metvica obiluje odmah će vas oraspoložiti, a jedno od osnovnih zadaća joj je i ublažiti stres. Ključan je triptofan, esencijalna aminokiselina koja pomaže u izgradnji serotonina – još jednog hormona koji popularno nosi nadimak hormon sreće. Također će uz metvicu odmah nestati dosadni (neugodni) leptirići u trbuhu koji se uvijek jave neposredno prije ispita.

MATIČNJAK ZA BRŽE OPUŠTANJE

Opojni miris matičnjaka podsjetit će vas na miris svježeg limuna, a njegova umirujuća svojstva pomoći će vam da brzo utonete u san. Vjeruje se da su stari travari ovu biljku nazivali „veseljem za srce“, a švicarski liječnik Paracelsus nadjenuo joj je nadimak „eliksir života“. Nepoželjna glavobolja u stresnim razdobljima postaje prošlost uz ovu divnu mirisnu biljku. Istraživanja provedena u Španjolskoj i Iranu pokazala su da matičnjak učinkovito liječi gubitak koncentracije i smanjuje uznemirenost.

Kada uza sve to dodamo dobro poznatu naranču koja je bogata magičnim vitaminom C, nužnim za normalnu funkciju imuniteta, uspjeh je zajamčen.

Sada kada znate ove korisne informacije o biljkama koje nam uvelike mogu olakšati put do zacrtanih ciljeva, vrijeme je da zagrijete vodu i bacite se na posao. 

Pročitajte više o Naturavita čaju i vjerujte u sebe jer ste tako već na pola puta do uspjeha

čajnik / teapot čajnik / teapot

Čaj je eliksir života.

Lao Tzu
kineski filozof

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2019
list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf list čaja - tea leaf

Centar za postavke privatnosti

  Nužne

  Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

  Marketing

  Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

  Facebook

  Analytics

  Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

  Google Analytics

  Functional

  Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

  YouTube